Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Διώξε την κυτταρίτιδα

Καταρχήν να καταλάβουμε τι είναι η κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Τι πρέπει να κάνουμε. Να αδειάσουμε το "χώρο" αυτό από τις κακές ουσίες. 6+1 tips για να την καταπολεμήσεις!



  1. Φρούτα και λαχανικά! Πλούσια σε αντιοξειδωτικά που διώχνουν όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό σου. Γέμισε το σώμα σου με φρούτα και λαχανικά της αρεσκείας σου γιατί όπως έχει πει και το παλιό ρητό. Είμαστε ότι τρώμε!
  2. Μασάζ με παγάκια! Το παγάκι βοηθάει στην καύση του λίπους σε μεμονωμένες περιοχές. Μπορεί να είναι σκληρό τώρα το χειμώνα, αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος! Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείς να φτιάξεις παγάκια από πράσινο τσάι.
  3. Μασάζ με καφέ και τσάι! Πάρε το κατακάθι από έναν ελληνικό και από έναν φίλτρου, ανάμιξε με 1/2 κούπα πράσινο τσάι και 2 κουταλιές της σούπας κρέμα σώματος. Μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για 10 λεπτά!
  4. Απέφυγε τον ήλιο! Όλες ξέρουμε ότι ένα ηλιοκαμένο σώμα φαίνεται πιο ελκυστικό, αλλά η παγίδα είναι ότι η κυτταρίτιδα βρίσκεται και μεγαλώνει κρυμμένη κάτω από τη μελανίνη! Ο ήλιος μπορεί να είναι σύμμαχος αν τον απολαύσεις με μέτρο!
  5. Ενυδάτωση! Αν λείπει από το σώμα σου το νερό, αυτό θα το κρατήσει ως κυτταρίτιδα γιατί χρειάζεται νερό, πολύ νερό για να λειτουργεί σωστά! Πίνε νερό, πράσινο τσάι και καφέ (χωρίς ζάχαρη) για μεγαλύτερη ενυδάτωση!
  6. Πες όχι στη ζάχαρη, το αλάτι και τα λιπαρά! Το ξέρω, είναι σκληρό αλλά αν αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με stevia, μειώσεις το αλάτι και τα κορεσμένα λιπαρά ( βούτυρο, λιπαρά κρέατα, αλλαντικά) θα έχεις εκτός από πιο λείο δέρμα και καλύτερη υγεία!
  7. Πάρε τους δρόμους! Η άσκηση  κάνει καλό παντού! Πια υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικοί τρόποι να γυμναστείς, που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις τι σου ταιριάζει! Το τρέξιμο ή και το περπάτημα ακόμα είναι μία πάρα πολύ καλή γυμναστική και δεν κοστίζει και τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου