Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η δική μου μαγιονέζα!

Πριν ξεκινήσω νόμιζα ότι η αποτυχία θα ήταν δεδομένη! Πίστευα ότι θα χρειαζόταν ειδικό μίξερ και πολλά υλικά. Όταν βρήκα όμως αυτή τη συνταγή και την ετοίμασα, δεν αγόρασα ποτέ ξανά έτοιμη! Είναι πανεύκολη πολύ γρήγορη και πεντανόστιμη!


Υλικά που θα χρειαστείς:
1 κούπα σπορέλαιο
2 κρόκους αυγού
1 κσ μουστάρδα
1 κσ ξύδι
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ τους κρόκους. Προσθέτω τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και χτυπάω με ένα σύρμα. Σιγά- σιγά προσθέτω το λάδι συνεχίζοντας να χτυπάω. Στο τέλος ρίχνω το ξύδι και το λεμόνι. Τώρα με μεγαλύτερη δύναμη και πιο γρήγορα χτυπάω όλο το μείγμα για να γίνει μία πηχτή αλοιφή. Έτοιμο και μούρλια!



Πρόταση: Δοκίμασε τη με ψητό ψαράκι ή μπιφτέκια στον ατμό με  βραστές πατάτες και καρότα!

Tip: Επειδή δεν έχει συντηρητικά, πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 ημέρες και διατήρηση στο ψυγείο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου