Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου! Είναι γεμάτο βιταμίνες, πεντανόστιμο, ρίχνει ακόμα και την πίεση!

Μία συνταγή για το πιο comfort φαγητάκι είναι αυτή.

Χοιρινό με πλιγούρι σούπα

Υλικά: 
1/2 κιλό χοιρινό σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι τσαγιού πλιγούρι
1 κονσέρβα ντομάτα ή 3 ώριμες ντομάτες
Ελαιόλαδο
αλάτι- πιπέρι



Εκτέλεση:
Σοτάρεις το κρέας σε ελαιόλαδο και ρίχνεις το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. μόλις μαραθεί βάζεις τη ντομάτα, το πιπέρι και νερό. βράζεις στη χύτρα για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και μετά ανοίγεις. Αν δεν έχει βράσει καλά συνεχίζεις για λίγο ακόμα. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το βγάζεις από την κατσαρόλα και ρίχνεις το πλιγούρι να βράσει σε μπόλικο ζουμί για 20 λεπτά περίπου. Μετά ρίχνεις πάλι το κρέας για 5 λεπτά και το σβήνεις.
Σερβίρεται ιδανικά με ψιλοκομμένη φέτα και ο γιος μου το απογειώνει με κομματάκια παξιμαδιού!


tip: μπορείς να αντικαταστήσεις το χοιρινό με κοτόπουλο ή κόκορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου